DE PANNEKOEKTREIN

De Pannekoektrein - het leukste familierestaurant van Friesland!

Pannenkoeken, wie lust ze niet? Het eten van pannenkoeken is altijd een feestje. Bij De Pannekoektrein is het pannenkoeken eten een dubbel feestje: de lekkerste pannenkoeken op de leukste en meest unieke locatie!

Drie rijtuigen met 126 zitplaatsen

Verdeeld over drie unieke en prachtig ingerichte rijtuigen is er ruimte voor 126 reizigers. 
Met een keuze uit 2-persoons, 4-persoons en 6-persoons coupés heeft de machinist voor iedere groep een prachtige plek.
Voor zowel de enkele reizigers, als gezin of familie alsook voor reizigers in een groep is De Pannekoektrein daarom een goede keuze.


Een spoorse belevenis

In de trein is het namelijk niet zomaar pannenkoeken eten, het is een heuse belevenis. 
Je waant je namelijk terug in de tijd. Van de entree in het station tot aan de toiletten in het Koninklijk Rijtuig, alles ademt de sfeer van vroegere tijden van de spoorwegen.
 Zelfs de machinekamer, waar de stokers druk bezig zijn om de lekkerste pannenkoeken voor je te stoken, ziet er prachtig uit. De kruiers lopen in en uit om de pannenkoeken en al het andere lekkers bij de reizigers in de trein te brengen. 
Een unieke ervaring.

Heerlijke ambachtelijke pannenkoeken

In de machinekamer hebben de spoorbouwers een vuurplaat ontwikkeld waarop de 18 pannenkoekpannen ronddraaien. De stokers maken een ambachtelijk beslag volgens receptuur uit 1904 van de beroemde Friese pannenkoekbakker Lokje fan Marrum. Hiermee maken ze de heerlijkste pannenkoeken. 
Deze worden belegd met alleen maar verse ingrediënten en met boter gebakken. Vooral de Friese rookspek ruik je al van verre! 
Een zoetekauw of liever een hartige pannenkoek? Er is een ruim aanbod dus het kan allemaal! 
De avontuurlijke wereldreizigers kunnen zelfs op stoom de wereld rond met bijvoorbeeld de Glacier Express of de Flying Scotsman. 
De pannenkoeken worden door de stokers gevuld, draaien langzaam rond en worden halverwege met de hand omgekieperd. En dat is een kunst! Kijk maar eens door de ramen van de machinekamer. 
Op deze wijze ontstaat een heerlijk goudbruin smaakfestijn die door de kruiers naar de trein gebracht wordt.

Vermaak voor jong en oud

Jong en oud kunnen zich vermaken in en rond De Pannekoektrein. Het station is ingericht met bijzondere foto’s, kunst en spoorweg memorabilia. Kijkt u ook gerust even rond in de Friesche Spoorwinkel. Daar vindt u een uiteenlopende collectie van de meest leuke cadeaus, hebbedingetjes en nostalgisch speelgoed. 
Ook in de trein verveelt u zich niet. Op de oude beeldbuizen ziet u leuke spoorfilms van vroeger. Voor de kleinste reizigers is er een leuke kleurplaat. En niet te vergeten ons unieke spoorspel: een speciaal ontworpen ganzenbordspel van het Dokkumer Lokaaltje. Wie arriveert als eerste op Station Marrum? Niet voor niets zijn we in 2018 uitgeroepen tot een van de leukste kinderrestaurants van Friesland!


Heerlijke ambachtelijke pannenkoeken

Wist u trouwens dat een pannenkoek ook gezond is? Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de overige ingrediënten die aan de pannenkoek worden toegevoegd. Een pannenkoek met rucola, walnoten, brie en honing is voedzamer dan een pannenkoek met een rijke lading stroop. 
Zoals alles geldt ook hier; alles met mate. 
Maar dat de pannenkoek van nature gezond is, is natuurlijk al een feestje op zich!

De Pannekoektrein: de leukste pannenkoeken van Friesland op station Marrum!

Perron 1, Station Marrum | Stasjonswei 24, 9073 GJ Marrum